JENNY WIKLUND

Dream big

Vi har kommit till den tidpunkten då alla pratar om vad de vill göra efter studenten. Det är ett år kvar men det diskuteras ändå flitigt och de flesta har ingen aning. De flesta har faktiskt panik och ångest över att inte veta. Och jag sitter där och känner mig helt lugn. Vill inte vara den som är den men jag har verkligen it all figured out. Jag vet exakt vad jag vill i livet. Så jag vet inte hur det känns att inte ha en aning om vad man vill bli, vart man vill bo, vart man ska jobba etc. Jag har liksom inget att tillägga i dessa diskussioner. Det är sjukt att man redan i den här åldern förväntas bestämma vad man vill bli och plugga? Redan vid 16års ålder förväntas man veta ungefär vad man vill bli och sedan välja en linje kopplat till det. Jag ska inte klaga eftersom det inte var/är ett problem för mig personligen. Jag har alltid vetat vad som intresserar mig. Hur som helst, det här inlägget ska egentligen handla om mina framtidsplaner eftersom jag får många frågor om det och har varit lite hemlig. Dels för att ingenting är spikat. Jag menar, min flygbiljett är ju inte bokad. Men i mitt huvud är allt klart.

I höstas kom jag i kontakt med en scout som skulle hjälpa mig att börja på college i USA och spela fotboll. Vi höll kontakt och pratade nästan varje dag och planerade stipendier. Men sen började jag fundera och insåg snart att ett stipendium kanske skulle täcka 50% av kostnaderna och det skulle tyvärr inte räcka. Det skulle inte ens räcka om jag så fick ett erbjudande på 80%. För det är hundratusentals kronor vi talar om här. Och nej, min familj har inte den ekonomin. Så jag började tänka om.

Australien. Det är mitt drömresemål. Dels för att det verkar vara ett så himla soft land men också för att jag har hittat en utbildning jag vill gå där. Jag har planerat att åka i oktober nästa år, med eller utan sällskap. Jag är så stark i mig själv så jag skulle lätt kunna åka själv, nemas problemas. Och så vill jag hitta ett jobb i surfers paradise, lära mig surfa, åka på spontana roadtrips, festa, bo i ett beachhouse, gå på farmers market, träffa nya människor och bara leva livet i ett par månader, ett halvår eller ett år kanske? Sedan börja utbildningen. Jag vill först plugga event eftersom det är något jag brinner för och vill jobba med i framtiden. Jag kan egentligen inte tänka mig ett mer passande jobb för mig. Det är som att vara elevrådsorförande fast liiiite lite större. Jag älskar ju att planera, organisera, bestämma, träffa nya människor, vara social, engagerad och jobba hårt. Inget 9-5 jobb på ett kontor utan jag vill flänga runt och alltid ha variation i min vardag! Sen vet jag ju också att det handlar mycket om kontakter men den biten kommer jag till om ett par år. Ja, det är vad jag vill göra i Australien och det är mitt mål. Jag ska göra detta.

Som många vet vill jag ju också plugga till mäklare, men det gör jag isåfall i Sverige och EFTER att jag rest runt. Jag vill pausa ett par år innan jag gräver ned mig i böckerna. Förstår faktiskt inte folk som vill plugga direkt efter studenten, men det kanske bara är jag som är så otroligt äckligt skoltrött. Och ressugen! Jag vill ju upptäcka världen och se nya saker. Men alla är vi olika. Alla har olika drömmar. Och ni som inte har en aning om vad ni ska göra, jag tror det löser sig. Man behöver inte veta.
 

Måndag

Den här helgen gick för fort! Kom hem sent igår men som tur är börjar jag 12 idag så kunde sova ut till halv 10. Så otroligt skön start på veckan, har aldrig ångest över att det är måndag!
Har bara 2 lektioner också och är faktiskt glad att en av dom är matte. Känner att jag börjar komma ikapp nu och ligger i fas! Ska sitta med matteboken minst en timme om dagen nu den här veckan så ska det nog gå bra. Måste sätta upp såna där små mål hela tiden, nästan göra ett hemmaschema för annars vet jag att jag hamnar i sängen med någon serie. Det måste ha varit lättare förr att vara duktig i skolan, nu stör ju både datorn och mobilen hela tiden. Sjukt är vad det är hur beroende man kan bli.
Okej nu blev det här lite oklart och flummigt men hoppas alla får en bra måndag haha! 
Sunday

Hej på er. Börjar med den sjukaste grejen som hände igår. Stod inne i H&M:s provrum i bara underkläder och provade lite grejer, så helt plötsligt rycker någon upp skynket och så står Angelicka Blick där?! Hon ursäktade sig men jag hann inte svara, blev helt starstruck. Haha iallafall... Sen mötte jag Lisa och Hanna i gallerian och gick runt lite innan vi åkte till Nacka där det var middag och fest för Martina och Malin. Drack champagne och hade det kul. Sen blev jag, Lisa, Sebbe och Ellinor hämtade av Ellinors mamma så då följde jag med hem till Lisa i Vendelsö. Där blev jag hämtad av Adam och Martin hem till Nynäs. Såååå skönt att slippa åka kommunalt. Hade tagit 2 timmar och 20 minuter från Nacka till mig. Haha fyfan. 

Idag ska jag försöka hinna plugga matte och åka en sväng till Haninge centrum och kolla efter lite saker.
Hoppas ni får en bra dag!